FANDOM


Видовете начини на влизанеРедактиране

Екран за приветстванеРедактиране

Dg6-windowslogon

Екран за приветстване (Welcome Screen)

- Екран за приветстване (Welcome Screen). Това е новият начин за влизане, въведен за пръв път в Windows XP. Позволява да се влезе в система чрез просто щракване върху името на потребителя.Този начин на влизане изглежда така и включен по подразбиране.

Класически екранРедактиране

Rdc login copy

Класически екран на влизане

- Класически екран на влизане. Това е начинът на влизане познат от предишните версии на Windows и изглежда по този начин. Изглежда по-постен, но за сметка на това предлага по-голяма защита. При избор на този вид влизане губите и опцията за бързо превключване на протребителите (Fast user switching)

За да промените начина на влизане натиснете Start->Settings-> Control Panel->User Accounts->Change the way users log on or off.По-долу е изобразена същата процедура, но за българската версия на Windows.

StartSettings

В зависимост от желанията Ви сложете или махнете отметката от Use the Welcome screen (Използване на екрана за приветствие).

Автоматично влизанеРедактиране

Ако сте единствен потребител на компютъра и не искате всеки път да въвеждате паролата си за влизане в Windows, може да направите следното. Натиснете Start->Run и въведете в полето „control userpasswords2” без кавичките.

Start

Ще се отвори прозорец като този:

Изберете потребителя, който ще се включва автоматично, като го щракнете един път с ляв бутон на мишката върху него. Ако имате отметка я махнете и натиснете ОК. После ще се появи прозорец, в който трябва да въведете паролата за потребителя.

Въведете паролата, след това я потвърдете и натиснете ОК.

Изискване за натискане на Ctrl+Alt+Del при влизане в систематаРедактиране

Ако сте работили под Windows 2000 ще забележите, че под Windows XP не се налага да натиснете Ctrl+Alt+Del, за да се включите в системата. Това от една страна е по-лесно и удобно, но във всеки случай се отразява на сигурността на системата. Така че ако искате да включите тази опция трябва да направите следното:

- Изключете екран за приветстване (Welcome Screen), това може да направите като следвате инструкциите от точка 1 за промяна на вида на влизане в системата

- Изключете автоматичното влизане (ако е включено, по подразбиране не е) в системата, може да си припомните как става това от точка 2

- Натиснете Start->Settings->Control Panel->Administrative Tools->Local Security Setting.

StartSettings

Изберете в ляво Local Policies, след това Security Options и щракнете два пъти върху Interactive logon: Do not require CTRL+ALT+DEL, изберете стойност DISABLE и натиснете ОК.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.