FANDOM


ЗрителиРедактиране

Информация за зрителиРедактиране

Ако не откривате отговора на своят въпрос или въпросът ви го няма сред изредените по-долу, използвайте страницата Съобщи за проблем или изпратете е-мейл на ticket@iptv.bg.

Общи въпросиРедактиране

Виждам надпис "Вашият доставчик не е включен към IPTV.bg", какво да направя, за да мога да гледам?

 • Можете да се свържете с доставчика си и да изразите желание да ползвате услугата IPTV.bg. Нека вашият доставчик се свърже с нас, използвайки страницата Контакти. След като доставчикът ви бъде включен към IPTV.bg, ще можете да гледате излъчваните телевизии с високо качество и без ограничения във времето (за свободните канали).

Ще излъчвате ли телевизия X? Кога? Ще има ли телевизии, които ги няма в "кабелната"?Ще има ли платени канали?

 • Излъчването на дадена телевизия от IPTV.bg зависи единствено от съгласието на телевизията. От наша страна сме се погрижили да осигурим на телевизиите изключително опростен и чист начин за тяхното предлагане, при който те сами определят условията си без наша намеса (вижте страницата информация за телевизии). Постоянно сме в преговори с български и чужди телевизионни канали и при постигане на договореност с тях, те биват пускани възможно най-бързо. Да, при нас вероятно ще се появят телевизии, които ги няма в "кабелната". Самият начин на предлагане го обуславя. IPTV.bg е нова услуга, но с голям потенциал поради факта, че е изградена на изключително изчистен бизнес модел за всеки участник в нея. Платени канали със сигурност ще има, ще има и много безплатни такива. Ако някоя телевизия я няма в IPTV.bg, то вероятно или сме в процес на преговори с нея или сме получили твърд отказ за излъчването и.

Извън България съм, мога ли да гледам излъчваните от вас телевизии?

 • За съжаление за излъчване извън България, въпреки че е технически напълно възможно, се явява проблема с авторските права на външните продукции, които телевизиите закупуват. Проблемът е, че самите телевизии нямат право да излъчват закупените продукции (филми, сериали, спортни събития) извън територията на страната. Ние, като партньори на телевизиите, от своя страна сме поели ангажимент излъчванията да бъдат само за локални мрежи на територията на страната.

Мога ли да гледам стари предавания?

 • Излъчването на телевизиите е "на живо" с леко забавяне (5-15 секунди) поради технологични причини. Засега не се предлага услугата архив, чрез която може да имате достъп до записани и излъчвани вече предавания. Работим по направата на подобна услуга в бъдеще.

Какво е IPTV?

 • IPTV е система, в която телевизионният сигнал цифрово и кодирано се пренася през IP протокол до зрителя. Зрителят може да гледа излъчванията на SetTopBox или съвместимо устройство.

Софтуер за гледанеРедактиране

Каква програма е необходима, за да гледам излъчваните от вас телевизии?

 • Най-удобна за ползване е VLC. Вграденият в Windows, Media Player също работи без проблеми, но ние препоръчваме VLC тъй като работи по-стабилно и по-големи възможности.

От къде да си сваля необходимият софтуер, ако го нямам вече инсталиран?

 • VLC за Windows, Linux, MacOS X и други OS, можете да си свалите от VideoLan.org
 • Windows Media Player версия 7 и по-висока е вградена в Windows 2000/XP, а за по стари Windows операционните системи, можете да си я свалите от microsoft.com.
 • За по-удобно гледане на излъчванията с браузера Firefox, препоръчваме да си инсталирате MediaPlayerConnectivity разширението. То работи добре под Windows, Linux и MacOS X

С windows съм, трябва ли да си инсталирам допълнителни кодеци като FFDShow, K-lite, Mega Codec Pack или други?

 • Не. Освен програмите, споменатите в предишния отговор, допълнителни кодеци не са необходими.

Проблеми при гледанеРедактиране

Опитвам да гледам с Media Player Classic и/или BSPlayer и не мога.

 • Тези плеъри не поддържат гледане от мрежови ресурси (стрийминг). Поради тази причина с тях не можете да гледате излъчванията. За гледане на телевизиите по-добре използвайте VLC или стандартният в Windows - Media Player.

С Windows Media Player се гледа без проблеми, но с VLC ми накъсва звука и/или картината. Какво да правя?

 • Обикновено това се получава, когато имате проблем със свързаността. Windows Media Player работи, тъй като има по-големи буфери по подразбиране (за това и се стартира по-бавно от VLC). За да увеличите мрежовият буфер на VLC, направете следното: отворете настройките от менюто Settings / Preferences и от там изберете Input Codecs / Access modules / HTTP(S). Включете "Advanced options" в долния край на диалога, след което увеличете стойността на "Caching value in ms" на 5000. Това ще увеличи буфера на VLC на 5 секунди и при проблеми с мрежата може да намали накъсването. Разбира се, истинското решение е да проверите какъв е проблемът със свързаността и той да бъде разрешен.

Как мога да гледам програмите на цял екран (full screen)?

 • За Windows Media Player: Натиснете десен бутон на мишката върху излъчването и изберете Zoom / Full screen.
 • За VLC: Изберете меню Video -> Full Screen или цъкнете два пъти на прозореца с излъчваната програма.

Когато гледам излъчванията изразходвам ли "външен" трафик?

 • Не. Гледайки излъчванията, трафикът, който правите, е само между вас и сървърите на вашия провайдер. Изразходвате трафик, ако гледате демонстрационните излъчвания директно от IPTV.bg.

Пускайки да гледам, виждам текст "в момента няма сигнал, моля изчакайте...", какво да правя? ^

 • Има временен проблем с излъчването на телевизията. Изкачайте надписът да изчезне и натиснете бутона Play в плеъра, за да опитате да гледате отново.

Пускайки да гледам, виждам текст "вашият доставчик, не е абониран за излъчването...", какво да правя? ^

 • Опитвате се да гледате излъчване от IP адрес, които не е регистриран при нас. Това се получава ако вашата мрежа, не е коректно описана като мрежа на доставчика, които ползвате. Свържете се с доставчика си.

Когато избера връзката "Гледай с външна програма" на дадената телевизия ми излиза съобщение "Open with ...". Какво да правя?

 • Изберете файлът да бъде отворен с VLC или Windows Media Player.

Техническа информацияРедактиране

Каква е разделителната способност на излъчванията?

 • PAL (720x576 точки) на излъчването с високо качество.
 • PAL/2 (368x294 точки) на излъчването с ниско качество.

Какъв е необходимият трафик за гледане на една телевизия?

 • 2.1Mbps или ~ 265 килобайта в секунда за излъчването с високо качество.
 • 384Kbps или ~ 48 килобайта в секунда за излъчването с ниско качество.

Какви формати се използват при излъчването?

 • Windows Media Video 8 (WMV8), MPEG Layer 3 (MP3) audio, Advanced Systems Format (ASF) file format, Advanced Stream Redirector (ASX) playlist

Защо ползвате WMV8 формат, а не WMV9, Xvid, H.264, DivX и т.н.?

 • WMV8 има предимство, че се поддържа стандартно във версиите на Windows, оборудвани с Media Player 7 и нагоре. Има безпроблемна поддръжка под Linux, UNIX и Mac OSX. Другите видео кодирания или не се поддържат стандартно в Windows Media Player, или съществуват проблеми с гледането под Linux/UNIX/Mac OS X.

Въпроси за различните операционни системиРедактиране

*ВАЖНО* Под Windows не инсталирайте разширението ActiveX plugin за Firefox. Това разширение е опасно, защото компрометира сигурността!

Какъв софтуер ми трябва, за да гледам излъчванията под Windows?

 • VLC или поне Windows Media Player 7.

Какъв софтуер ми е необходим, за да гледам излъчванията под Linux, UNIX или MacOS X?

 • Необходимо е да имате инсталиран VLC или MPlayer.

Как най-лесно да гледам с Firefox под Linux, UNIX или Mac OS X?

 • Инсталирайте си VLC или Mplayer и изберете файловете с разширение ASX да се отварят с една от тези програми.
 • Инсталирайте си MediaPlayerConnectivity разширението и рестартирайте Firefox.

При стартиране MPlayer под Linux/UNIX ми показва грешка "Win32 LoadLibrary failed to load: avisynth.dll, /usr/lib/win32/avisynth.dll, /usr/local/lib/win32/avisynth.dll" ^ Стартирайте MPlayer с параметър -playlist

МедииРедактиране

Информация за медииРедактиране

Преимуществата за медиите, които нашата нова технология предоставя, са много. Най-важното, което ви предлагаме, е без допълнителни разходи за вас, бързо и лесно да достигнете до нова аудитория.

Посредством IPTV.bg, вашата медия може да стане още по-популярна и гледана. Всички български потребители на мрежи за данни ще бъдат ваши потенциални зрители. Ще имате възможност да получите най-точна статистика кога, колко и какво са гледали зрителите ви. Ще бъдете част от най-бързо разрастващата се комуникационна среда в света. Само в България годишният ръст на потребителите на мрежите за данни е 50% спрямо предишната 2005-та година. Броят на хората, разполагащи със свързаност, достатъчна за ползване услугите на IPTV.bg надхвърля милион.

Информация за телевизииРедактиране

Всяка платена телевизия предлагана в IPTV.bg, сама определя цената си към крайния абонат. IPTV.bg оперира с платените канали по система pay-per-view, тоест спокойно можете да сложите цена за месец, ден, час или както пожелаете. Определената цена се заплаща от крайния потребител на услугата и когато достъпът бъде заплатен, потребителят може да гледа излъчванията на вашата програма. Вие като медия получавате най-точна статистика за абонатите, гледащи ви и постъпилите суми от тях.

Ако сте телевизия, която не желае заплащане от крайните потребители, то тогава ще бъдете включени в пакета от безплатни телевизии, до които имат достъп всички регистрирали се потребители на доставчиците партньори на IPTV.bg. Включвайки се в безплатният базов пакет получавате достъп до максимално голяма аудитория.

Информация за радиаРедактиране

Как да бъдете излъчвани от IPTV.bg?Редактиране

За да бъдете включени в платения или свободния пакет медии, излъчвани от IPTV.bg за България, е необходимо единствено вашето съгласие, изразено в писмена форма. Ние ще се погрижим за всички технически подробности около излъчването, а от вас се иска единствено да определите условията си.

Как да се свържете с нас?Редактиране

На страницата за контакти се намират нашите адрес, телефон, е-мейл и факс за контакти. Свържете се с нас, за да обсъдим бъдещото ни партньорство.

ДоставчициРедактиране

Информация за доставчициРедактиране

Предложете на вашите потребители достъп до телевизионни излъчвания, разширявайки пакета от мултимедийни услуги, които потребителите вече ползват в мрежата ви. С наша помощ, това може да стане с максимално ниски разходи за вас по внедряването и поддръжката на услугата. Бъдете пред конкурентите си и направете престоя на потребителите в мрежата ви по-пълноценен.

С нарастване популярността и използването на IPTV.bg вие си гарантирате бъдеще на модерен доставчик на комуникационни и мултимедийни услуги. Разходите по получаването на сигнал от нас не са големи, сравнени с предимствата за вас и потенциала при предлагането на услугата на вашите клиенти. Бъдете сред първите доставчици, предлагащи услугата.

Предлагайки услугата IPTV.bg, вие не сте вече просто доставчици, а доставчици на пакет интерактивни и комуникационни услуги известни като tripple play оператори.

ФинансиРедактиране

Разходите за вас около услугата няма да бъдат големи. В IPTV.bg се стремим към максимална отвореност и прозрачност на бизнеса, така че всички наши партньори да бъдат доволни и да плащат реално само за нещата, които получават и то по ясно определени правила.

Ще заплащате единствено твърда сума за получаване на базов пакет от всички ваши абонати без значение колко са те. Сумата за всички наши партньори е еднаква и напълно достъпна.

Ставайки партньори на IPTV.bg вие освен нова услуга, с която можете да увеличете приходите си от новопривлечени клиенти, получавате и възможност за директна финансова изгода от предлагането на платените телевизии. В цената на всяка предлагана платена телевизия е залегнала сума, която отива директно при вас - като наши партньори, осигуряващи връзката ни до крайния абонат. Тази сума е процент от цената, която абонатът заплаща за достъп до телевизията.

Как да се включите?Редактиране

За да се включите и да предлагате услугата IPTV.bg ви е необходима свързаност до Юникс Солюшънс ООД и настройки, които ще ви бъдат предоставени. Нашият технически екип е готов по всяко време да ви консултира и помогне при настройките и поддръжката на услугата.

За целите на излъчването ще е необходимо при вас да бъдат инсталирани сървъри (restreamer), към който ще се свързват вашите клиенти. Такъв сървър може да бъде инсталиран на всяка Linux/BSD машина от вашата мрежа с добра свързаност към клиентите ви. Техническите изисквания за машината не са високи, като такава може да бъде вече съществуващ сървър. Ще бъдете включени в порталния сайт, от където потребителите ви ще избират програмите, които да гледат, без да генерират трафик извън вашата мрежа.

Как да се свържете с нас?Редактиране

На страницата за контакти се намират нашите адрес, телефон, е-мейл и факс за контакти. Свържете се с нас, за да обсъдим бъдещото ни партньорство.

Списък с доставчиците, партньори на IPTV.bgРедактиране

Това е списък на закупените мрежи от Speedy-Net, и информация за развитието на фирмата.

Лого Доставчик Интернет Саит
Спиди Нет Спиди Нет Speedy-Net
Aida Net - Хасково Aida Net - Хасково Aida Net - Хасково
Аrmageddon - Враца Аrmageddon - Враца Аrmageddon - Враца
Asenovgrad.Net Asenovgrad.Net Asenovgrad.Net
Atlantis.NET - Ботевград Atlantis.NET - Ботевград Atlantis.NET - Ботевград
Bg Network Bg Network Bg Network
Bolbg Бол.бг Бол.бг
Megalan Мегалан Мегалан
Nadejda Надежда Нет Надежда Нет
Netissat Нет Ис Сат Нет Ис Сат
Online Direct Online Direct Online Direct
Powernet Пауърнет Пауърнет
Sellinet Селинет Селинет
Sofiaonline София Онлайн София Онлайн
Unacs - Бургас Unacs - Бургас Unacs - Бургас
UnitedNet Юнайтед Нет Юнайтед Нет